Charles Games

CZ | EN

Revoluční hledací hra

Přidejte si hru do seznamu přání:

Odhalte příběhy obyčejných lidí, kteří přispěli k pádu komunistického režimu. Protestují v Teplicích, v Praze na Národní třídě i v Ostravě. Dokážete najít všechny a zjistit,
co je přimělo vyjít do ulic?

Čeho se studenti, dělníci, doktorky i babičky báli a v co doufali? Hledejte na zaplněných náměstích ty, kteří vám chtějí říct, proč se rozhodli ozvat.

Hledejte dějiny ve čtyřech městech

Ve Velvet 89 se vydáte na cestu bouřící se zemí – od ekologických protestů v severních Čechách přes chvíle, které bezprostředně předcházely zásahu na Národní třídě, po ostravskou generální stávku. Podívejte se na známá místa novýma očima a prozkoumejte ta, na která se v příběhu sametové revoluce často zapomíná.

Vytvořeno se skutečnými pamětníky

Velvet 89 vznikl ve spolupráci s odborníky z projektu Příběhy bezpráví. Každá věta a příběh ve hře vychází ze svědectví očitých svědků tehdejších událostí.

Velvet 89:

  • obsahuje čtyři města a šest demonstrací, které podnítily sametovou revoluci
  • nabízí hledací hratelnost s více než 40 příběhy
  • spojuje ruční ilustraci a historické záběry
  • vznikla ve spolupráci s odborníky a pamětníky

Videohra byla vytvořena ve spolupráci se společností Člověk v tísni a jejím vzdělávacím programem Jeden svět na školách u příležitosti 35. výročí sametové revoluce.

Velvet 89 vznikla jako součást projektu Příběhy bezpráví, který seznamuje mladé lidi s moderními československými dějinami.